Subsidies . . . maakt uw huis zuiniger!

 

Warmtepomp en Zonneboiler

Als u een Waterpomp of Zonneboiler wilt kopen heeft u recht op subsidie de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) hiermee krijgt u een tegemoetkoming in de kosten tenzij u aan de voorwaarden voldoet. Eén van die voorwaarden is bijvoorbeeld dat de apparatuur nieuw en gekeurd moet zijn, tevens dient het door een deskundige installateur te worden geplaatst. Aanvragen van de subsidie dient tussen de dag van de aankoop tot 6 maanden na plaatsing door installateur. Als u aan de voorwaarden voldoet, dan kunt maximaal €3.000,- voor een Zonneboiler terugkrijgen en maximaal €6.000,- voor een Warmtepomp terugkrijgen!  Kijk voor de voorwaarden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Pelletkachel en Biomassaketel

Helaas is het sinds 1 januari 2020 NIET meer mogelijk om subsidie aan te vragen voor een Pelletkachel of Biomassaketel. Zie ISDE .

Isolatie

– tot en met 31 december 2020 –

Isoleer uw woning en krijg Subsidie hiervoor! Uw bespaart niet alleen op de stookkosten maar u krijgt ook nog Subsidie hiervoor. Vanaf 15 augustus 2019 dient u minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uit te laten voeren in uw woning, dan kunt u aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Dit geldt alleen voor bestaande woningen en niet voor nieuwbouw, uitbreidingen of bij het laten plaatsen van een nieuwe dakkapel. Het isoleren van uw woning moet voldoen aan een aantal voorwaarden, zoals een minimale isoleeroppervlakte. De Nederlandse Overheid wilt dat het isoleren ook zin heeft, daarom moet er minimaal aan een bepaalde oppervlakte worden voldaan. Kijk voor alle voorwaarden op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De subsidieregeling is geldig t/m 31 december 2020. Daarna vanaf 2021 valt deze subsidieregeling onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

 

Zonnepanelen

U kunt in plaats van Subsidie (dit is namelijk voor de consument afgeschaft) de BTW op de zonnepanelen kunt u echter volledig terugkrijgen! Daarnaast kunt u gebruik maken van de salderingsregeling. De overheid wilt deze regeling vanaf 1 januari 2023 geleidelijk afbouwen. Echter staat dit al jaren en nog steeds ter discussie. De bedoeling is dat naderhand, ná afbouw, hiervoor een terugleversubsidie voor in de plaats komt, zodat het hebben of aanschaffen van zonnepanelen tóch aantrekkelijk blijft.

Dus 2 voordelen:

  • BTW terug via de belastingdienst van het factuurbedrag (incl. installeren)
  • Salderingsregeling
    • Te veel opgewekte stroom levert u terug en krijgt u geld voor van uw energieleverancier
    • Tevens wordt de te veel opgewekte energie bij de jaarafrekening verrekent met de verbruikte energie
    • U jaarafrekening wordt dus lager of u krijgt nog geld terug!

 

Gemeente of Provincie Subsidies

Niet alleen de Rijksoverheid geeft subsidies op energiebesparende en duurzame maatregelen, maar ook een Gemeente of Provincie stimuleren u graag om te investeren om uw woning duurzamer te maken. Kijk met behulp van de Energiesubsidiewijzer  of er bij uw Gemeente of Provincie subsidies beschikbaar zijn.

Pin It on Pinterest

Shares

Deel dit!

Deel dit met iemand!